H-kuldet
Emma's 1. kuld
Den 23. december fødte Emma sit første kuld hvalpe efter  DKCH,KLBCH,SECH,PLCH,INTCH Egelykke Dustin.

Titlerne i sig selv borger for, at han har et smukt udseende, der på alle måder lever op til racestandarden. Desuden er han en dejlig familiehund med et venligt, imødekommende sind. Hans afstamningslinie passer særdeles godt til min Emma, hvis mor er Dansk Champion Luckyfox Concordia og hvis far er LUCH,CHCH,INTCH,DEVDHCH Reamonn of Fair Play samtidig med at parringen giver en indavlskoefficient på kun 0,049 hvilket er vigtigt, når racen skal holdes sund.


Dustin, far til H-kuldet
Hvalpedagbog
16.4. I dag flyttede også Honey hjemmefra. Ham vil vi savne meget, men jeg er sikker på at han får et godt liv med mange oplevelser og udfordringer hos sin nye familie i Vinderup. Så nu er her sandelig blevet stille. Vi puster ud oven på det store arbejde, det er at opfostre sådan et kuld hvalpe - både for tæven men også for mig.
9.4. Det er blevet forår. Vi nyder livet i haven efter at have leget med HOPLA-hundene, som Honey nu er helt fortolig med.

3.4. Hvalpeskole. Der trænes "stå", indkald, gå pænt i line, tandvisning og "interesse for en genstand" - som Honey siden skal lære at hente og aflevere til mig. 
27.3. Så er Honey startet i hvalpeskolen hvor han leger med hvalpe af andre racer. Idag var holdet på skovtur.
22.3. Vi øver os i at gå pænt i line. Honey skal snart i skole.
21.3. Hannibal " Honey" er blevet vaccineret igen - denne gang også mod Rabies.
10.3. Concordia blev steriliseret idag, så Honey må nøjes med at lege med Felicity og Emma.
8.3. Dhonna Dee fik fred idag kun 5 år gammel. Hun havde smerter i sin ryg og ikke længere et godt liv. Hun lå på sit tæppe på terrassen, så de andre kunne snuse til hende og tage afsked med hende. Jeg begravede hende med forårsblomster og mange tårer ved siden af oldemor, Leah.

7.3. Hanni går nu i marken med de store hver dag. Der er så meget, der skal undersøges.
5.3. Så er Hugo flyttet hjemmefra. Nu mangler vi at finde en god familie til Hannibal.
3.3. Helena er flyttet hjemmefra. Hun får et supergodt liv hos Lisbeth og Leo, der har haft foxterrier i mange år.  
2.3. De tre musketerer har været i marken. Svært at holde styr på dem ( væk fra bækken og hegnet, som ikke er hvalpetæt)- men de hygger sig.
1.3. Hurricane ( Hugo), Helena og Hannibal leger nu hver dag i haven. Godt for dem at kunne løbe og bruge deres næser.
26.2. Hvalpene har hilst på alle HOPLA-klubbens hunde. De fræsede rundt om benene på dem og hyggede sig.
24.2. Concordia's insulindosis sættes op. Selv om hun er syg, er hun meget godmodig overfor hvalpene.
23.2. Hatatitla flytter til Varde. Han skal bo hos Alice og sammen med Emma's bror, Ecco samt gode, gamle og tålmodige Filur på 16 år.
20.2. Hvalpene har leget ude i haven. Concordia er så syg, at hun slet ikke kan være med til leg. Så Felicity er legetante.
18.2. Harmony bliver hentet idag. Alle har leget ude, så efter 5 minutter falder hun i søvn på sin nye mors skød og sover hele vejen til København.
17.2. Hvalpene er ude at køre en lille tur i bil. De var trætte og mætte, så der var ikke noget piveri over det. Mor Emma var også med så det ikke var alt for farligt. Jeg har ryddet terrassen for sne og nu kan der leges ude. Så længe de leger, kan de sagtens holde varmen. Så nu kan der løbes rigtig stærkt.

16.2. "Peder dyrlæge" vaccinerer hvalpene og laver sundhedsundersøgelse af dem alle. De får også EU-pas, så de kan tage med deres nye familier på ferie, når den tid kommer.
13.2 Mormor Concordia's blodprøver viser, at hun har sukkersyge og har hårdt brug for insulin. Vores hverdag bliver noget anderledes.
12.2. Dustin's forældre har været på besøg igen. Dejligt, at de også synes at hvalpene er helt fantastiske.

10.2. Hvalpene er idag blevet chipmærket og har fået deres stambøger fra DKK. Har aftalt dyrlægebesøg for vaccination og helbredsundersøgelse. 
8.2. Må se at komme videre med at sy de hvalpepuder, så hvalpene kan tage duften af mor og søskende med sig til deres nye hjem.

5.2. Alle leger nu hver dag i køkkenet og bliver vænnet til dagligdagslyde i et hjem - f. eks. lyden af støvsugeren, emhætten, opvaskemaskinen osv.

4.2. Besøg af hvalpekøbere: Harmony skal flytte til København, når hun er 8 uger.

2.2. Kuldet har fået ormekur igen. Felicity hygger sig med at lege med dem og opdrage på dem. Hun er kommet i løbetid og moderinstinkterne er vågnet. Det passer Emma fint med en barnepige, så kan hun holde lidt fri og gå lidt på musejagt i marken.

29.1. Alle fra Hopla-hundeklubben har været her og hilse på hvalpene. Dejligt at hvalpene møder så mange forskellige mennesker.
27.1. Idag har hvalpene været ude og lege under den overdækkede pergola. Her kan man rigtig løbe, og så længe der leges kan hvalpene godt holde varmen. Tilbage i hvalpesengen ( og varmen ) falder de hurtigt i dyb søvn.
24.1. Hvalpene spiser nu regelmæssigt hvalpefoder selv om Emma stadig har masser af mælk.
20.1. De har nu hele hvalperummet at lege i, og Felicity, Dhonna Dee og Concordia har været inde og hilse på dem.
17.1. Neglene skal klippes igen. Hvalpene har smagt opblødt hvalpemad.
16.1. Har fået en hilsen fra Bona Dea' s familie fra Sverige. Bona Dea ( " Bonnie" ) er faster til Emma's hvalpe ( Hun er Dustin's halv-søster ) og samtidig kusine til Emma ( Hun er også Amane's datter). Hun er nu 9 år men stadig sund og rask og elsket af sin familie.
15.1. Dustins ejere er kommet på besøg fra Sjælland for at "mønstre" hans afkom. Emma viser stolt sine hvalpe frem. Gæsterne må gerne tage dem op og snakke med dem. Det bliver til nogle hyggelige timer med hundesnak over en kop kaffe. De kan overbevise sig om, at Emma klarer sin moderrolle fint og hvalpene er fine ( runde, mætte og veltilfredse). De glæder sig til at følge hvalpenes udvikling og har lovet at komme og besøge os igen, før hvalpene flytter til nye familier. 
14.1. Nu er det tid at flytte ud i hvalperummet. Her er der plads til, at hvalpene om et par dage begynder at bevæge sig ud af hvalpekassen. Emma er lidt urolig over denne flytning. Hun giver dem mælk i deres nye omgivelser, men leder lidt senere efter dem i soveværelset. Hun finder sig nu hurtigt til rette.

13.1. Hvalpene kan høre nu - sig selv og hinanden. Der vuffes, knurres, pibes. Nu skal hvalpene have 1. ormekur.
10.1. Hvalpene registreres i Dansk Kennel Klub.
9.1. Har klippet 90 små negle! Det er noget pillearbejde, men skal jo gøres, så hvalpene ikke hænger fast i underlagt i hvalpekassen.
6.1. Hvalpene har åbnet øjnene. De kan stadig ikke se en pind, men søde ser de nu ud !
5.1. Det er hverdag igen. Hvalpene trives fint og Emma klarer det meste af pasningen selv.
2.1. Sidste dag i juleferien. Nu skal der skabes en ny hverdagsrutine. Hvalpene har det fint. De har planmæssigt fordoblet deres vægt og Emma passer dem til punkt og prikke.

1.1. Vi har haft en god nytårsaften, de store tøser og jeg. Stille og roligt. Ha-tikva sov ind i evigheden mellem klokken 4 og 6 her nytårsmorgen. Det er bare så trist. Men nu må jeg tage mig sammen og komme videre. En god travetur i skoven med Concordia, Dhonna Dee og Felicity samt et par gode venner og dere hund gav røde kinder, tilfredse, trætte hunde og en god trøstende snak.
31.12. De 3 store tøser har været på en god luftetur i kæret før nytårsskyderiet for alvor sætter ind. Ha-tikva' s liv ebber ud. Emma og jeg giver hende varme og kærlige berøringer. Mere kan vi ikke gøre for hende.

30.12. Der er noget helt galt med den lille Ha-tikva. Hun orker knap nok at sutte. Nu gik det ellers lige så godt.

28.12. Det går fremad med Ha-tikva. Dejligt.

26.12. Ha-tikva tager ikke på, som hun skal. Må give hende hvalpemælk i en flaske. De store har det fint.

24.12. Den sidstfødte tæve er meget lille. Må hjælpe hende lidt i kampen om mælken.
Kalder hende "Ha-tikva" , Håbet. 
23.12. Efter en langvarig fødsel har Emma fået 6 hvalpe: 3 hanner og 3 tæver. Dyrlægen har tilset mor og børn og alt er vel.
Emma's hvalpe - her 5 døgn gamle.
F-kuldet
August: Felicity har fået sin skinne af. Hendes forbesnsknogler er helet tilfredsstillende, så nu skal hun lære at gå igen ! Desværre har hun fået nogle tryksår, der først skal hele op, før hun kan komme igang med genoptræning i water-walker.
Vi har været til fysioterapi for at lære nogle øvelser til genoptræning af hendes forbensmuskulatur.


Juli. Felicity har været med i Løveparken. Kørte sammen med Betty, der gik med deres Solo og Dhonna Dee i line, mens jeg bar Felicity. Det var en god eftermiddag og vi havde meget trætte og "sansemættede" hunde med hjem !!!

Juli.  Har båret Felicity rundt i Hedensted, så hun kan opleve trafik ( mennesker, biler m.m.)

Juli.   Felicity var startet på hvalpemotivationskurset i Vejle. Hun var allerede ganske dygtig til mange øvelser og hun elskede at hilse på alle hvalpevennerne.
D. 5.7. brækkede hun imidlertid sit ene forben og har siden gået med skinne ( ikke gips, da hun jo skal vokse). Hun skal holdes helt i ro i 6 uger, så sommerferien er på mange måder aflyst. Hun er stoppet i hvalpeskolen og må ligge i bur. Det er rigtig hårdt for sådan en lille krudtugle. Havde også planlagt hendes udstillingsdebut i august i Hedensted, men det kan heller ikke lade sig gøre. Det værste er dog nok at hun ikke kan lege - hverken med Dhonna Dee, Concordia og Emma - men heller ikke med andre hvalpe.

Juni.  Alle hvalpe, bortset fra Felicity, er flyttet hjemmefra til gode familier, hvor de er faldet godt til.

14.5. Nu har hvalpene prøvet at køre i bil. De havde leget i haven først og var godt trætte, og altså ret ligeglade med larmen fra bilen. Er jo også vænnet til alle husholdningslyde samt havetraktoren !!

12.5. Dyrlæge Peder Elbek har vaccineret og undersøgt alle hvalpene. De har fået deres sundhedsbøger og EU-pas og er nu klar til at flytte hjemmefra her til weekenden.

11.5. Legede fint i haven indtil Fanny og Felix pludselig var kravlet under plankeværket og løbet ud i marken. Meget fremmelige børn.

10.5. Hvalpene er nu blevet chipmærkede. Det gik fint uden komplikationer. De sagde ikke en lyd. Legede i haven. Gravede mine krydderurter op. Hm...
Hilste på Sanne ( lydighedsinstruktør)

7.5. Hvalpekøbere fra Kragelund er helt betaget af lille Felix, men bekymret for, at så lille en hvalp måske skades af kreaturerne hjemme på gården, så de vil hellere have en lidt ældre hund, nu hvor deres gamle foxterrier-han er blevet aflivet. Forstår deres bekymring, men har desværre ingen voksen hund til dem.

5.5. Aftalt tid til dyrlægekontrol og vaccination. Alle får også et EU-pas med - sammen med alt det andet hvalpeudstyr !!
Solen skinner og hvalpene leger i haven. De nyder at spæne omkring ( og bide hovederne af alle mine tulipaner !!)
Hvalpene får ormekur igen. Det går nemt. De er så trætte efter legen i haven.

4.5. Aftalt tid til chipmærkning.
2.5. Solskin og lunt vejr indbyder til leg på terrassen.

30.4. Anne og Alex , Kennel Egelykke, har været på besøg. De var meget tilfredse med deres hanhunds afkom !! Ja, og meget imponeret over, at der var så meget ro og harmoni mellem hvalpene, deres mor, moster og mormor. De gennemgik hver enkelt hvalp og vurderede dens bygning, udstillings- og avls-egnethed. Stor tak for det.

26.4. Det blæser en del, så vi tager en hurtig tur ud, så man kan jage efter blade. Må snart ind igen, så hvalpene ikke bliver for kolde, men så længe de drøner rundt, går det an.
24.4. Hvalpene leger nu ude i pergolagangen og på terrassen, hvor der kan løbes rigtig stærkt og trilles bold, ruskes med lammeskind og slappes af på hynderne. Ih, hvor de nyder det. Concordia og Emma er supergode legetanter.
Hele HOPLA-holdet skal se og hilse på hvalpene. ( Fin prægning på mange forskellige mennesker ) 
22.4. Hvalpene og de voksne hunde passes af Josie, mens jeg er på kursus

18.4.  Neglene trænger til at blive klippet igen !! Skillerummet hos hvalpene er taget ud, så nu er der et stort område at lege på.

17.4.  Solo, en Golden Retrieverhvalp, har været på besøg. Hvalpene skulle alle hen og snuse til hans snude.

16.4.  Det er tid til ormekur. Hvalpenen får Panakur. Besværligt, da det skal gives 3 dage i træk, men det mest effektive middel mod rundorm ( spoleorm).
Concordia og Emma har hilst på. Ih, hvor er det spændende med 5 nye legekammerater. Mine middagsgæster har taget hvalpene op og ladet dem snuse til sig. Dhonna Dee viser med glæde sine hvalpe frem.

14.4.  Hvalpene forlader nu hvalpekassen for at tisse.
De har prøvet at spise hvalpefoder - opblødt i hvalpemælk, men mors mælk er stadig mest interessant.

10.4.  Hvalpene kan begynde at høre og de vuffer nu, når jeg kommer ind i rummet og når de leger.

9.4.  Hvalpene flytter med deres hvalpekasse fra soveværelset til hvalperummet. Overvågningskameraet er indstillet, så monitoren i stuen viser, når hvalpene vågner.

6.4. Hvalpene registreres i Dansk Kennel Klub-

3.4.  Der klippes 90 små negle !! Hvalpene har nu 3-doblet deres vægt.

30.3. Hvalpenes øjne åbnes, men de kan ikke se noget tydeligt endnu.

27.3. Betty og Hans passer hvalpene og lufter Dhonna Dee ( og Concordia og Emma) mens jeg er til racerepræsentant-møde i DTK i Nyborg. Ingen problemer. Om aftene viser den daglige vejning, at hvalpene har fordoblet deres vægt siden fødslen.

20.3. Hvalpene fødes. Alt forløber normalt og uden problemer og jeg får ikke brug for at kontakte dyrlægen.
Der leges. Hvalpene er nu 6 uger gamle.
Dhonna Dee's 1. kuld

Dhonna Dee har i marts 2010 født et kuld hvalpe efter DKCH KLBCH DKKV05 RACEV05 Egelykke ES'Harpo. Denne hanhund er meget kompakt af bygning og har et fantastisk dejligt sind. Desuden er begge hans forældre amerikanske champions og det er hans bedsteforældre ligeledes. Kombinationen med disse rene amerikanske linier giver dette nye kuld hvalpe en indavlskoefficient på 0.
Dhonna Dee' s mor og far er begge danske champions, og hendes stamtavle bygger på engelske linier, der i lige linie går 52 slægtled tilbage til 1862.

Dhonna Dee har været en supermor for sine 5 hvalpe. 4 tæver og 1 hanhvalp. Alle 5 har udviklet sig til gode familiehunde, der trives godt i deres nye familier. De er farvemæssigt præget af deres far og hans forældre, der alle har mere farve - dvs. større og flere aftegninger. Se billeder af hvalpene på siden "Dhonna Dee's hvalpe".


Den 7. marts 2011 måtte jeg sige farvel til min smukke D.D. Hun havde konstant smerter i sin ryg efter en rygskade / bækkenløsning i forbindelse med sin drægtighed og ikke længere noget godt liv. Hun blev desværre kun 5 år gammel.
Nu må hendes datter, Felicity føre linien videre.

DKCH, KLBCH, DKKV05, RACEV05 Egelykke ES'Harpo
Hvalpesocialisering

Hvalpene skal nu møde mange mennesker og mange forskellige hunde.
De er meget tillidsfulde, men da Solo er en meget stor hvalp, der gerne vil lege lidt vildt, må de små indtil videre beskyttes med en sikker afskærmning.

Solo, en Golden Retriever fra HOPLA-holdet besøger hvalpene.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.03 | 10:53

Vi söker en Foxterrier hvalp glathårig. Vi vill höra om ni har hvalpe eller när ni kan få det.Vi bor på Frederiksberg och har en gård på Sejerø.
Åke 23330403

...
21.04 | 18:02

Hvad så med os 😫😔
De er godt nok lækre

...
10.04 | 13:29

Hej, har prøvet at ringe og skrive til jer uden held, er meget interesseret i en tæve hvalp og har før haft Australsk terrier, ogår på pension nu og glæder mig

...
05.04 | 14:06

Hvor er de skønne, Katharina ser ud til at passe godt på dem, glæder mig til at se dem løbe rundt ❤😊

...
Du kan lide denne side