Lidt om hundene


Jeg har ikke nogen egentlig kennel. De sidste 5 år har jeg kun haft 1 hund  tilbage - Concordia's oldebarn, Katharina (Dhonna Dee's barnebarn og Felicity's datter Luckyfox Keen on Kindness) -  og hun levede som mit nærmeste familiemedlem - sammen med mig alle døgnets 24 timer. Hun har udviklet sig til den mest fantastiske hund - hvilket kan ses på siderne med Katharinas resultater. og i foråret 2019 fik hun sit første kuld hvalpe - vores L-kuld. 

Imidlertid var det ikke optimalt for hende, at jeg var hele hendes verden.

Derfor flyttede i december 2019 Benedictus fra kennel Eriksholt ind i vores liv. De to hunde nød livet med daglige jagtudflugter ned over marken, intens musejagt og vild leg 😍. Men efter 10 skønne måneder sammen med Benedictus måtte vi på grund af en albuedysplasi give slip på ham og lade ham sove ind. Katharina og jeg savner ham helt ubeskriveligt og det medførte helt bogstaveligt et Broken Heart Syndrome hos mig. Han var i den grad en velsignelse for os og levede fuldt og helt op til sit navn. RIP min lille skat.

————————

Efter vi mistede Benedictus behøvede vi lang tid til at finde vores hverdag igen. Der blev stille her og jeg besluttede at forsøge at få endnu et kuld hvalpe. Så Katharina blev endnu engang parret med Eriksholt August og fødte d. 13. marts 2021 sit andet kuldhvalpe - vores M-kuld.

Af dette kuld har jeg beholdt en datter og en søn,

Luckyfox Mythic Makeda og Luckyfox Majestic Maximilian.

—————

———————

Efter min mands død i sommeren 2004 var hundene mit et og alt. -De var med mig i haven, i marken ( jeg har ca 2 hektarer eng indhegnet), de sov i min seng, var med i byen, i skoven, med på ferie - kort sagt: De var hovedindholdet i min tilværelse.

Da jeg fik min kræftdiagnose måtte jeg dele den daværende flok Felicity, Isis og Katharina op og under min langvarige behandling finde et nyt hjem til Isis. Siden har jeg mistet min dejlige Felicity - mere om det nederst på siden.

Det hele startede med, at vi fik vores dejlige hanhund Marco i 1993. Efter et godt og aktivt liv fik han i juni 2006 konstateret leukæmi. Vi nød den sidste dejlige sommer sammen. Han fik det dårligt en dag i maj 2007 og sov stille ind den samme eftermiddag på sin pude i solskinnet ude i haven. Han blev 13½ år.

I september 2007 mistede vi Concordia's mor, Leah. Hun blev næsten 11 år og gav os 14 dejlig hvalpe. Hun var en meget aktiv hund, og vi savner hende meget. 2 kuld hvalpe nåede hun også at blive mormor til, og det nød hun!

Det var også en stor sorg at miste Leah's datter, Amane i efteråret 2005.
De tre vil altid have en plads i mit hjerte.
   Leah's datter af hendes 2. kuld, Concordia, blev 9 år gammel. Hun elskede at hygge sig med sine mange hundevenner i vores HOPLA-klub, at løbe lidt agility og træne Rally-lydighed, og hun har bestået de tre begynderklasse-prøver og dermed fået sin Rally-mester titel. I 2009 bestod hun viderekomne-klassen 3 gange og blev Rally-V mester. Hun har bestået expert-klassen 3 gange, og fået en "oprykningspind" for at opnå Rally-champion-titlen. I pinsen 2011 blev hun pludselig blind, og selv om hun til trods for dette har bestået expertklassen yderligere 2 gange, var Championtitlen nu desværre uden for rækkevidde.

I november 2005 blev hun Dansk Champion ( med 3 BIM i 2005 og siden hen yderligere 3 BIM).

I 2006 fødte hun sit 1. kuld hvalpe efter DKCH Roxway New Enterprise : 5 hanner og 1 tæve,
Dhonna Dee, som jeg har beholdt. Hun har udviklet sig så fint fysisk, at hun kun manglede at vinde 1 certifikat for at blive Dansk Champion. 

Dhonna Dee har fået et kuld hvalpe i marts 2010 efter DKCH DKKV05 Egelykke Es'harpo. 
Dermed fortsætter hun tævelinien med sin datter Felicity. Desværre kom Dhonna Dee omkring årsskiftet 2010/2011 til skade med sin ryg. En lændehvirvel havde forskubbet sig - måske på grund af en bækkenløsning i forbindelse med hendes drægtighed. Til trods for flere fysioterapibehandlinger og daglig smertemedicinbehandling, kunne Dhonna Dee her i marts 2011 ikke længere holdes smertefri og d. 8.marts 11 valgte jeg derfor at lade hende få fred. Concordia, Felicity og Emma tog stille afsked med hende - jeg med mange tårer. Hun blev begravet ved siden af sin mormor, Leah, på en smuk forårssolskinsdag og jeg vil altid bevare mindet om min smukke, venlige og sociale hund i mit hjerte.

Concordia nåede at vinde 2 klubcertifikater inden hun d. 5 april 2007 fødte sit 2. kuld hvalpe : 2 tæver og 4 hanhunde efter International Champion Reamonn Of Fair Play.
Hannerne er blevet særdeles flotte og dejlige familie- og udstillingshunde.

Den ene tæve, Luckyfox Empress Emilia, ( "Mille" ) er udstationeret hos Josie Karlsen. Hun har født sit første kuld hvalpe.

Den anden datter, Eternal Enigma ( "Emma" ), boede her hos os og gik fint i spænd
med sin mor og niece. V i trænede Rally-lydighed også med hende. Hun har således vundet sin Rally-B mester titel, og hun arbejdede ihærdigt videre i øvede-klassen. Hun havde et fantastisk kærligt sind, og har  født sit første kuld hvalpe efter
DKCH SECH PLCH INTCH Egelykke Dustin.

I september 2013 fødte hun sit 2. kuld efter DKCH NORDV Snowball.
Af dette kuld har jeg beholdt Icon Of Isis, indtil jeg fik kræft.
Hun har sin mors kærlige sind men også gåpåmod. Således har hun allerede - kun 9 måneder gammel, bestået DKK's familiehundeprøve på bronceniveau, er blevet avlsgodkendt med "Excellent" og er begyndt at gå spor og rally-lydighed.

Nu er Isis overtaget af en familie i Hinnerup, der vil give hende en god og tryg tilværelse med mange oplevelser, noget jeg desværre på grund af min langvarige kræftbehandling ikke kunne tilbyde hende. Jeg besøger familien flere gange årligt og glæder mig over, at Isis trives hos Inger og Søren, hvor hun har et godt liv.

Den 2. juli 2014 sluttede Emmas liv, mens hun var ivrigt optaget af det, der til sidst virkelig gav hende glæde : at spise gode guffer. Hun sov ind hos dyrlægen efter en længere periode med adfærdsændring, hvor Emma - måske pga af en svulst eller blødning i hjernen , præcist kunne det ikke fastslås- valgte mange af dagligdagens gøremål fra og efterhånden overvejende tilbragte dagen liggende på sofaen - helst med mig lige ved siden af. Ture i mark og skov, ja selv sportræning gav hende ingen glæde mere, så jeg valgte at lade hende få fred, så hun ikke mere helt pludseligt skulle være bange eller forvirret. Hun ligger begravet ved siden af sin mor Concordia -snude ved snude- som de også ofte sov sammen i livet. Tak for mange gode år til Emma, der nu lever videre i min erindring og gennem sin datter.


Concordia fik sukkersyge som følge af en hormon-ubalance, blev steriliseret og behøvede derefter ikke længere at få insulin. Desværre blev hun blind, men fik 2 gode år med mange dejlige oplevelser, før hun døde den 22. februar 2013 lige før hun fyldte 10 år. Dermed har jeg mistet min bedste ven - en helt fantastisk foxterrier - og det sidste bånd tilbage til en tid med Niels Jørgen. Jeg ser dem begge to dagligt for mit indre blik på mine ture i marken og mindes dem med glæde og kærlig erindring.


 
Concordia's andet barnebarn,( Dhonna Dee's datter Felicity) blev 5 3/4 år gammel. Som lille hvalp brækkede hun sit ene forben og efter mange måneders intensiv behandling og genoptræning var vi blevet uadskillelige! Hun levede til fulde op til sit navn Faithful Felicity = Trofast / vedvarende lykkefølelse. Af udseende mindede hun meget om sin oldemor Leah. Af sind er hun lig sin mor Dhonna Dee + Concordia's fantastiske evne og vilje til samarbejde og træning. Hun er Dansk Champion og blev Årets Rally Hund 2011 i DTK. Siden bestod hun LP1 og LP2. Hendes imponerende resultater kan man se på "Felicity's side".
Da hvalpene fra Felicity's første kuld efter Egelykke Monarch, J-kuldet -  var flyttet hjemmefra vendte Felicity tilbage til sin spor-, LP- og Rally-træning.

Efter en livmoderbetændelse anbefalede dyrlægerne mig at prøve at få et sidste kuld hvalpe hurtigst muligt, og med Kennel Egelykkes velvilje - og endnu en parring med Egelykke Monarch, fødte Felicity d. 5.december 2014 vores K-kuld, hvoraf jeg har beholdt Luckyfox Keen on Kindness - til daglig kaldet Katharina.

Hendes hvalpetid har desværre været præget af min sygdom, men alle mine kræfter blev brugt til at give hende den bedst mulige opvækst med hvalpetræning og socialiserings- og oplevelsesture. Hun har deltaget i et skue og en terrierklubudstilling ( i babyklassen) hvor hun fik særdeles gode bedømmelser. Siden hen har hun udviklet sig til en værdig arvtager efter sine dejlige og smukke Luckyfox-f ormødre. Hun er allerede både eksteriør- og rallychampion. Hendes liv beskrives på Katharina's sider.     

Felicity vedligeholdt sin træning i det omfang, jeg havde kræfter til det. Jeg håbede, at vi kunne vende tilbage til konkurrencetræning til efteråret. I sommerens løb hyggede hun sig i marken sammen med sin datter Katharina på daglige jagtudflugter.

Desværre begyndte hun at få smerter i sin hofte. Smertelindrende medicin hjalp men gav bivirkninger. Samtidig var hun blevet ekstremt lydfølsom. Igen var der medicin, der hjalp - men med bivirkninger. Til sidst kunne jeg ikke holde mit løfte til hende om, at hun aldrig skulle have ondt eller være bange mere. 

I samråd med dyrlægen besluttede jeg derfor at lade hende få fred og efter en sidste gåtur over marken med masser af guffer sov hun d. 19. november 2015 stille ind på sin pude i stuen.

Efter Katharinas afsked med hende blev Felicity stedt til hvile ved siden af sin mor, Dhonne Dee og mormor, Concordia.

Hun efterlod sig et kæmpe tomrum og jeg kunne slet ikke forestille mig livet og dagligdagen uden min Felicity. Hendes mange bedrifter er skildret på "Felicitys side".   

Hun lever videre gennem sin dejlige datter, Katharina, der er en venlig, glad og ukompliceret hund, der selv om hun endnu er ung, i den grad er ved at fylde sin mors plads ud. Jeg  kan i hende se Felicity's personlighed, karisma, viden, charme og udstråling.

Katharina er ekstremt lærevillig og samarbejdende. Hendes liv og imponerende resultater skildres på "Katharinas side" 1 og 2.

Vi dyrker stadig rallysporten i championklassen - nu med rigtig mange nye øvelser. Katharina har desuden bestået både en schweissprøve og 3 færdighedsprøver samt titelprøven i dogdancing. Og i Nose Work har hun NW1 og nu (november 2019) 1. oprykningspind i NW2.

I foråret fødte Katharina sit 1. kuld hvalpe. 5 gode og sunde hvalpe efter INTCH Eriksholt Augustog deres udvikling følger jeg.


Den 3. december flyttede så Eriksholt Benedictus ind hos os. Jeg håber at han bliver en glæde - en velsignelse ( derfor navnet 🤞) og en god følgesvend for Katharina.
Han er en meget kærlig og lærevillig hvalp, der tilsyneladende har supergode anlæg for sporarbejde. 

      
Emma er blevet Rally-B mester mester og har fået 2 kuld hvalpe.
Emma var den blideste foxterrier - undgik alle konflikter- var venlig mod alle flokkens medlemmer - og også mod alle andre, hun mødte på sin vej gennem livet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

ruth Bøgemose | Svar 27.05.2014 16:51

Jeg kunne godt tænke mig at få en af jeres terrier. Men jeg vil gerne vente til august eller lidt senere, så vi er forbi ferien. jeg har altid hafthunde. ruth

ruth bøgemose | Svar 25.05.2014 12:25

jeg syntes det er nogle dejlige hunde - kan jeg købe en og hvornår?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.03 | 10:53

Vi söker en Foxterrier hvalp glathårig. Vi vill höra om ni har hvalpe eller när ni kan få det.Vi bor på Frederiksberg och har en gård på Sejerø.
Åke 23330403

...
21.04 | 18:02

Hvad så med os 😫😔
De er godt nok lækre

...
10.04 | 13:29

Hej, har prøvet at ringe og skrive til jer uden held, er meget interesseret i en tæve hvalp og har før haft Australsk terrier, ogår på pension nu og glæder mig

...
05.04 | 14:06

Hvor er de skønne, Katharina ser ud til at passe godt på dem, glæder mig til at se dem løbe rundt ❤😊

...
Du kan lide denne side